Smartare användning av egenproducerad solel – det här är riktigt bra!

Under andra halvåret 2024 lanserar vi och vår samarbetspartner Fronius en riktigt smart lösning för lagring och användning av egenproducerad solel. Med Fronius hybridväxelriktare GEN24 plus kommer man att kunna styra hur batteriet som är anslutet till växelriktaren ska användas baserat på elpriser (Nordpool spot timpriser), husets energianvändning och väderprognosen där du bor.

Det betyder att systemet på ett mycket smartare och mer automatiserat sätt kommer att kunna optimera användningen av solelen och batteriet vilket kommer att ge riktigt bra ekonomi nu och framtiden när elpriserna spås svänga ännu mer. Då kommer batteriet att laddas när elen är billig och laddas ur när elen är dyr vilket ger dig bästa möjliga ekeonomi samtidigt som du hjälper elnätet.

Det här är en förenkling och optimering som vi har letat en bra lösning för. Tidigare har man behövt ställa tider för i och urladdning manuellt och det har krävt ganska mycket av användaren för att optimera det.

Vi är superglada att det är just Fronius som är först ut bland växelriktartillverkarna med en sån här lösning! Vi har samarbetat med Fronius i 10 år och deras produkter har högsta kvalitet, driftsäkerhet och livslängd. Vi är certifierad ”Fronius System Partner” sedan många år.

Tjänsten är en mjukvarulösning och kommer således att fungera för tidigare installerade Fronius GEN24 plus med batteri. Den kommer att ingå i ”Solarweb Premium” (ca 600 kr för tre år, ~17 kr/månad). Tjänsten är godkänd för grön teknik-avdrag (till skillnad från elnätstödtjänster som tex Checkwatt där Skatteverket satte stopp för grön teknik-avdraget).

Hör av er till oss så berättar vi mer! Den här tjänsten är högaktuell både för er som vill skaffa en solceller och batteri eller för er som redan har solceller och vill uppgradera till en hybridanläggning med batteri. Gör en intresseanmälan här så hör vi av oss.

Läs mer om Fronius GEN24 plus och batterier:

Liknande nyheter

Intresseanmälan solceller

Rulla till toppen