Solceller i Vansbro med omnejd

Solceller på Garage i Vansbro

Svesol har jobbat med solenergi på tak sedan 1997. Vårt mål är att bygga Sveriges bästa solcellsanläggningar och att tänka långsiktigt ligger djupt rotat i vårt DNA, erfarenheten säger att det blir bäst både för dig som kund och för oss som leverantör. Vi bygger våra solcellsanläggningar för att de ska hålla, vara problemfria och säkra i minst 30 år. Vi installerar solcellsanläggningar till villor, bostadsrättsföreningar och företag eller andra organisationer. Vi har vårt kontor och lager i Borlänge och installerar solceller i Vansbro och Västerdalarna.

Effektiva, problemfria och säkra solcellsanläggningar som byggs för att hålla i minst 30 år

Standarden och regelverket för solceller är i vår mening lite för dålig, därför har vi skapat vår egen standard ”Svesol installationsstandard” som är en betydligt högre standard än lagar, regler och branschnorm. Varför? Jo, för att din solcellsanläggning ska hålla och vara säker med avseende på el, fukt och mekanisk hållfasthet i minst 30 år. Våra installationer uppfyller kraven i Länsförsäkringar Dalarnas faktablad 27.

Om man ska göra en liknelse med elsystemet i ditt hus så är det självklart att man installerar säkringar och jordfelsbrytare, men motsvarande funktioner och säkerhetsåtgärder måste man faktiskt inte göra på solcellssidan, tex att funktionsjorda skensystemet så att växelriktaren kan upptäcka eventuella fel och varna innan risk för olycka eller att vi tycker det är en självklarhet att använda genomföringspannor, genomföringsstosar och dra kabel polseparerat i slang. Vi gör en hel del saker och detaljer för att bygga din solcellsanläggning Läs mer om Svesol installationsstandard här.

Solceller, batterier och stödtjänster till elnätet

 Vi installerar solceller med eller utan batterier och stödtjänst till elnätet.

Mer om Svesol och våra installationer

 • Nyckelfärdiga solcellsinstallationer med eller utan batteri och stödtjänster till elnätet
 • Vi bygger våra anläggningar för att de ska vara effektiva, problemfria och säkra i 30 år+ 
 • Systematiskt kvalitetssäkringsarbete med vår egen högre ”Svesol installationsstandard”, kontrollbesiktningar av oberoende besiktningsman, utbildningsprogram och kunskapsprov för montörer och installatörer.
 • Svesol installationsstandard – en högre standard än vad lagar, regler och branschnormer kräver
 • 25 års erfarenhet och kunskap från branschen, vi som jobbar här brinner för att göra bra solenergianläggningar!
 • Noggranna och robusta installationer med välutbildade montörer
 • Beprövat montagesystem för svenska tak
 • Lokal support- och serviceorganisation
 • Samarbete och tät kontakt med Högskolan Dalarna om solenergi sedan många år
 • Anlitade av bland andra Dalarnas försäkringsbolag för att föreläsa om vad som är viktigt när man ska installera solceller
 • Medlemmar av branschorganisationen Svensk solenergi sedan många år
 • Vi är anslutna till EL-Kretsen och betalar en avgift för varje såld solpanel, växelriktare och batteri för ansvarsfull återvinning efter produkternas livslängd

Bor du i Vansbro och är intresserad av solceller?

Starta vår enkla guide om att installera solceller och gör en intresseanmälan eller boka ett besök av oss direkt.

Nyheter & inspiration om solceller från Vansbro

Intressenanmälan - boka hembesök

Rulla till toppen