Jobba hos Svesol

Trygghet & kunskap

Svesol söker säljare, koordinator och projektör

10 januari 2023
Svesol är i en expansiv fas med stora planer för framtiden och vi söker nu flera nya medarbetare. Med våra 25 år i solenergibranschen finns ett starkt varumärke och massor av kunskap och erfarenheter som nu ska skalas upp så att vi kan hjälpa fler med solceller. Vi söker säljare, projektör och koordinator som kan börja omgående.

Du som vill och vågar ta en aktiv roll för att vara med och driva Svesol framåt kommer att ha stora möjligheter till utveckling. Vi är i en bransch som växer så det knakar och förändringstakten är hög –oavsett vilken roll du söker är din vilja och engagemang att ta dig an nya utmaningar och utveckla samtidigt som vi levererar här och nu en nyckel för att vi tillsammans ska lyckas och ha roligt.

Svesol har ett starkt varumärke i solenergibranschen sedan många år. Ansvar, långsiktighet och noggrannhet är det som har byggt vårt varumärke och det är viktiga nyckelord. Vi brinner för att göra riktigt bra solenergianläggningar som ger våra kunder säkra installationer med bästa energiutbyte och ekonomi över tid.

Säljaren som gör solenergi lätt som en plätt

Svesol har en lång historia av att hjälpa teknik- och miljöintresserade med solenergilösningar, nu söker vi dig som i ett personligt möte kan förmedla tryggheten av den tekniska kunskapen och erfarenheten som finns här och göra det enkelt för vanliga människor att skaffa solceller.

Vi vill att du är glad, engagerad och har en förmåga att se möjligheter. Du ska kunna förstå kunderna och hjälpa dem med de bästa lösningarna. Vi kränger inte och vi ger inte våra kunder ultimatum om att de måste skriva på ett avtal inom 24 timmar. I ditt jobb med att sälja solcellsanläggningar ingår också en enklare på-plats-projektering – du ska mäta, räkna, kolla upp förutsättningarna och dokumentera hur installationen ska göras på bästa sätt innan du lämnar det vidare till våra projektörer.

Du kommer att jobba med och internutbildas av Sveriges bästa tekniker och ingenjörer i solenergibranschen. Vi kan allt som är värt att veta inom solenergi och du kommer att ha våra tekniker och ingenjörer i ryggen om du inte kan allt från början.

Du gör fysiska kundbesök och kommer att vara mycket på resande fot. Du ansvarar för att planera, besöka och sälja på ett effektivt sätt i ditt område. Vi har en lång lista på heta intressenter att jobba utifrån, men du kommer också att jobba med att skaffa nya kunder på egen hand genom till exempel referenser från tidigare kunder. Arbetsområdet är framförallt norra halvan av Dalarna – från Gagnef och norrut med tyngdpunkt runt Siljan, Västerdalarna och Älvdalen.

Kvalifikationer: du måste ha B-körkort, erfarenheter av försäljning och installation av solceller, el eller tak är meriterande.

Koordinator och projektör av solcellsanläggningar

För att förstärka nuvarande organisation med projektering och planering söker vi en projektör och en koordinator som klarar av att hålla många bollar i luften. Som koordinator är du spindeln i nätet och en viktig länk mellan säljare, inköpare och lagerpersonal. Din huvuduppgift är att planera och koordinera installationer med elektriker och montageteam, och att se till så att rätt material är på rätt plats vid rätt tid. Du behöver vara strukturerad och ha en förmåga att lösa problem om/när de dyker upp. Om du gillar att förenkla, utveckla och effektivisera processer och flöden så är det ett plus. Du behöver ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift, tyska är meriterande.

Som projektör projekterar du stora och små solcellsanläggningar till våra kunder. Du kommer att ha möjlighet till internutbildning av några av Sveriges bästa solenergiingenjörer. Tjänsten eller tjänsterna går att kombinera och anpassas efter rätt sökandes kunskap och önskemål.

Du jobbar från vårt nya kontor i Borlänge.

Ansökan

Maila ansökan med cv till stefan.enerud@svesol.se så snart som möjligt, vi intervjuar sökande löpande. Dina personliga egenskaper är viktigare än kvalifikationer på papper, så om du känner att något av jobben skulle vara roligast i världen även om du inte har alla kvalifikationer – hör av dig! Stefan kan även nås på telefon 010-204 11 81.

Scroll to Top