Svesol söker engagerad säljare med intresse för energi och teknik

Engagerad säljare med intresse för energi och teknik, Borlänge, Dalarna

Är du en självgående, initiativrik och driven säljare med stort intresse för energi och teknik? Eller en engagerad tekniker som är duktig på att skapa bra kundrelationer och sälja? Då kan du vara rätt person för oss och då vill vi att du skickar in en ansökan till jobbet som säljare hos oss!

Om Svesol

Svesol har jobbat med solenergi sedan 1997 och är ett av landets mest kunniga företag på solceller och solenergi. Vi har ett i branschen och Dalarna välkänt varumärke som står för kvalitet och långsiktighet. Vi lägger mycket energi på att erbjuda våra kunder problemfria, säkra och effektiva solcells- och batterianläggningar med bästa livslängd och ekonomi. Vårt mål är att erbjuda Sveriges bästa solcellsinstallationer för privatpersoner, företag och andra organisationer.
Nöjda kunder, långsiktighet, ansvarstagande och att vi tillsammans har ”roligt på resan” är viktigt för oss. Svesol är på en utvecklingsresa i en bransch med hög förändringstakt och du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas inom solenergisystem, i säljrollen och i vår försäljningsorganisation.

Om tjänsten

Du ansvarar själv för att på ett effektivt sätt boka, planera och göra dina kundbesök hos våra kunder runt om i Dalarna. I kundmötet är din uppgift att hjälpa kunderna med bästa lösning för att bli sin egen elproducent utifrån deras förutsättningar. Du lyssnar på kunden och dennes önskemål, undersöker möjligheterna, gör en enklare på-plats-projektering och presenterar en kundanpassad lösning med Svesols unika fördelar som bygger på vår erfarenhet och kunskap om solenergi.

Vi jobbar med tekniska produkter som du behöver kunna grunderna i för att lyckas med din viktigaste uppgift – att presentera bästa lösning utifrån kundernas förutsättningar på ett enkelt och förtroendeingivande sätt. Du kommer att internutbildas om solcells- och batterisystem av några av Sveriges mest kunniga och du har våra tekniker och projektörer i ryggen, både genom utbildning och när du är på kundbesök.

Du jobbar med inkommande förfrågningar och du kommer att skaffa dina egna kunder när du är ute på fältet. Du kommer framförallt att jobba mot privatpersoner, men det finns också möjligheter att i framtiden jobba med större objekt och med säljledning. En annan viktig del i tjänsten är vara kreativ och drivande för att tillsammans med vår marknadsfunktion utveckla nya arbetssätt och lösningar för att nå ut till nya kunder. Dina idéer och tankar om det vill vi att du kommer till oss och berättar om!
Vi har vårt kontor och lager i Borlänge som vår utgångspunkt, men du kommer att spendera den mesta av tiden ute hos kunder inom 10-15 mil från Borlänge.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt på att du delar vår värdegrund och hur du är som person. Vi värderar din vilja, drivkraft och förmåga att snabbt lära dig nya saker och att utveckla försäljningen på Svesol. Du är duktig på att bygga förtroende och förstå olika typer av människor och deras önskemål. Som säljare kommer du att vara en viktig spelare i laget, men du tillbringar mycket tid på egen hand hos kunder och på resande fot. Att vara självgående, lösningsfokuserad, kreativ och målinriktad är också egenskaper som vi tror hjälper dig att lyckas i rollen som säljare hos oss.

Det är en fördel att tidigare ha jobbat med försäljning av tekniska produkter eller med projektering/installation/montage av el, solceller eller tak, men vi ser framförallt till dina möjligheter att utvecklas in i rollen. Och inte minst, du tycker precis som vi om att ha roligt på jobbet!

Du har körkort (B) och god datorvana. Vi tänker långsiktigt även vid rekryteringar och vi förutsätter att du också gör det.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en roll med mycket frihet under ansvar och stora utvecklingsmöjligheter på ett företag med stort engagemang för våra lösningar och att göra våra kunder nöjda. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiden är huvudsakligen förlagd till dagtid. Delvis prestationsbaserad lön.

Ansökan och kontaktperson

Skicka din ansökan till info@svesol.se så snart som möjligt, vi utvärderar kandidater löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan slutdatum. Om du blir kallad till intervju vill vi att du kommer till oss och berättar hur du utifrån Svesols varumärke och marknadsposition skulle vilja jobba och utveckla försäljningen på Svesol.

Sista ansökan: söndagen den 28 januari 2024.
Kontaktperson: Tommy Hafvsdalen, tel 073 034 26 70.

Liknande nyheter

Intresseanmälan solceller

Rulla till toppen