Nya paneler med extremt långa garantier från tyska Luxor

Vi har precis fått in tyska Luxors senaste panel, det är det absolut senaste och bästa som finns på marknaden och de har unikt långa garantier.

En helsvart glas/glas-panel på 425 watt med 2 mm glas på både fram- och baksidan. Solpanelen finns i två versioner, 1,6 eller 2,0 millimeter tjockt glas och vi använder alltså den mest hållbara. Det tjockare glaset är bra för extra hållbarhet här i våra trakter där vi har snörika vintrar emellanåt. Panelen har senaste N-type & Topcon-teknik för högsta effektivitet. Garantierna är unikt långa – 30 års materialgaranti och 30 års produktionsgaranti på höga 89%. Dessutom är den ”bifacial” vilket gör att den producerar några extra procent vid montage på markställning då solcellerna även tar emot ljus från baksidan.

Det här med materialgarantier brukar vi vara lite skeptiska till, inte mot garantierna i sig utan mot säljare som framhäver materialgarantier som säkerhet för en solcellsinstallation. Det absolut viktigaste för att en solcellsanläggning ska hålla och vara problemfri i 30 år+ är fortfarande montage och montagesystemet. Vi har monterat solenergi på tak sedan 1997 och vet vad som är viktigt för att solcellsanläggningar ska hålla och vara problemfria i längden.

Vi installerar alltid enligt Svesol installationsstandard oavsett om det är på ett sjukhus, en skola eller en villa. (Och vi använder montagematerial från CW Lundberg med 40 års garanti).

Om du är intresserad av en solcells och/eller batterianläggning som håller i längden, gör en intresseanmälan här så ringer vi upp dig.

445379586 445768678188906 2093217310755329425 n

Tyska Luxors senaste panel monterad på ett falsat plåttak.

 

Luxor N-type Topcon glas-glas bifacial full black

 

Liknande nyheter

Intresseanmälan solceller

Rulla till toppen