Kostnadseffektivt med takbyte och solceller – exempel från Leksand

Byter man tak så har man väldigt bra förutsättningar att få bra ekonomi på en solcellsanläggning om man gör det i samma veva. Det hänger framförallt samman med att det redan finns byggställning på plats. Det är viktigt med en bra och säker arbetsmiljö för oss som jobbar på tak och kostnaden för att bygga en säker och godkänd ställning kan vara en ganska stor del av solcellsinstallationen, när man byter tak har man ställning på plats och då kan man spara en hel del pengar genom att montera solceller samtidigt.

Här ser ni ett vackert nylagt falsat plåttak där vi har monterat solceller. Panelerna på denna installation är tyska Luxors senaste panel, en helsvart glas-glas-panel på 425 watt med extremt långa garantier. 30 års materialgaranti och 30 års produktionsgaranti.

Vi brukar säga att garantier på solceller egentligen är av mindre betydelse, det är projektering, utförande, montagesystem och installation som är det viktigaste. Vi vet att solcellspaneler håller väldigt länge (30 år+) och det som kommer att begränsa livslängden på en solcellsanläggning är i 99% av fallen inte solcellerna, utan utförandet av montage eller montagesystemet. Vi använder oss av montagesystem från CW Lundberg (med 40 års garanti) och installerar enligt – Svesol installationsstandard som på många punkter är en betydligt högre standard än branschstandard.

Om du är intresserad av en effektiv och problemfri solcellsanläggning med eller utan batterier, lämna dina kontaktuppgifter här så ringer vi upp dig inom kort.

441900963 1195347741647088 9027194617811844461 n

Liknande nyheter

Intresseanmälan solceller

Rulla till toppen