SOLVÄRME + VATTENMANTALD KAMIN

En vattenmantlad kamin fungerar som en ved- eller pelletspanna. Det mesta (70-85%) av värmen går till ackumulatortanken och sedan ut i värmeystemet eller till tappvarmvatten. Den ger, till skillnad från en vanlig luftkamin, en komfortabel värme i hela huset och det blir möjligt att elda länge utan att det blir kokhett i rummet den står i.

Värmen lagras i ackumulatortanken och används i hela huset under en längre period. Hur länge värmen räcker beror på ackumulatortankens storlek och hushållets energiförbrukning. I toppen av ackumulatortanken sätter vi en elpatron i reserv, den går igång om energin från solfångarna och kaminen inte räcker. Våra vattenmantlade kaminer har maxeffekter på mellan 10 och 12 kW vilket är tillräckligt för att värma de flesta villor, även när det är som kallast.

En vattenmantlad kamin är en smart lösning, speciellt för de som ändå har tänkt att skaffa en icke vattenmantlad "myskamin" som bara ger värme till luften. Den vattenmantlade kaminen fungerar både som myskamin och som en seriös del av värmesystemet till en låg merkostnad utöver en vanlig "luftkamin". En vattenmantlad kamin kan tillsammans med solvärme vara ett komplett värmesystem. Våra vattenmantlade kaminer finns som vedkaminer eller som pelletskaminer.

Fördelar med solvärme och vattenmantlad kamin

  • Låg driftkostnad
  • 100% förnybar energi
  • 2-i-1 - myskaminen är också en seriös del av värmesystemet och värmer hela huset
  • Låg merkostnad om du ändå tänkt skaffa en "myskamin"

Till dig som redan har en vattenmantlad kamin och ackumulatortank

Kontrollera om din ackumulatortank är förberedd med solslinga. Om den har en solslinga kopplar man solfångarna till den, om inte kopplar man på solfångarna via en värmeväxlare till lediga anslutningar på ackumulatortanken. Om du vill veta mera kan du kontakta Svesol.

Läs mer:

Komplett

Här får du hjälp att hitta och installera en anläggning som passar dina behov av solenergi. Vi guidar dig från köp till färdig installation.

Gå till Svesol Komplett

Grossist

Är du installatör eller privatperson som vill installera på egen hand? Här hittar du material för solvärme och solel till mycket konkurrenskraftiga priser.

Gå till Svesol Grossist

Projekt

Arbeta med oss när du behöver stöd och rådgivning vid större solenergiprojekt. Vi är bekväma med att påstå att vi tillhör de bästa i Sverige på solel, solvärme och smarta flexibla värmesystem.

Gå till Svesol Projekt